tirsdag 3. mars 2015

NIB mars utfordring - "nytt" kjøkken med maling

 Vi har lenge hatt planer om å bytte ut kjøkkenet. Men den planen har gitt både Peter og meg et lite stikk av dårlig samvittighet. For hvorfor i all verden skal vi bytte ut et kjøkken som egentlig fungerer helt fint bare fordi vi ikke er helt fornøyd med løsningene! Så vi bestemte oss for å ihvertfall beholde overskapene. Vi valgte å flytte de helt opp til taket og legge en plate under. Et av skapene ble byttet ut med en hylle. Skapdørene er malt med grunning og 2 strøk Lady supreme 90 glans.

Så gikk vi på en oppussingsmell. For når overskapene ble så fine så kunne vi jammen ta resten av kjøkkenet også. Underskapene er malt i ren grå 2500 Lady supreme glans 60. Noen av skuffene malte vi i hot mango fra flügger. Vi valgte å utfordre oss litt med farge på kjøkkenet, for det fine med malte kjøkken er at vi bare kan male over når vi blir lei :) Og bonusen? Et helt "nytt" kjøkken som vi nå har bestemt oss for å beholde i mange mange år.

Og før så det sånn ut:

13 kommentarer:

 1. Herlig forandring som ikke trengte å koste så alt for mye. Det liker vi! Og så var det gøy med den gulfargen oppi det hele - bare for å friske opp litt. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, liker når man kan ordne på enkle og billige måter:)

   Slett
 2. Så flott det ble! Når man ser et sånt gammelt kjøkken er det så lett å bli overveldet over at det er så utdatert at man ikke ser potensialet i det. Dere har virkelig tatt kjøkkenet ut av 80-tallet og inn i 2015. Jeg ser at dere har tatt bort håndtakene også og erstattet de med magneter? Så smart!:) Liker godt at dere har holdt kjøkkenet i nøytrale farger med noen spreke farger innimellom. Ser utrolig fresht ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Hadde ikke råd til nytt kjøkken, så da ble det sånn :) Hehe, håndtakene har bare ikke kommet på plass ennå. Venter på tid til IKEAtur, så blir det nok håndtak også. Foreløpig ganske klønete uten, men det blir bra når det blir helt ferdig!

   Slett
 3. Kjempefint! :-) Lurer litt på hva dere har gjort med veggen bak vasken?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Vi har skrudd opp en odf-plate som vi har malt. Ville nok heller anbefalt en mdf-plate. Ble endel struktur og krevde endel strøk maling med den plata vi har.

   Slett
 4. Oi! Det ble jo et helt nytt kjøkken! Kjempefint :)

  SvarSlett
 5. Utrolig flott! :) Kanskje du ville lagt ut en steg-for-steg hvordan dere gjorde det? Hva gjorde dere med de eksisterende håndtak-hullene; bare sparklet de igjen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! steg for steg var rett og slett: vaske skapdørene godt med salmiakk, sparkle håndtakhull, pusse med halvgrovt sandpapir, evnt sparke hull en gang til (de har en tendens til å synke litt inn) og pusse på nytt. Vaske over en gang til for å få bort støv, grunne med grunning 1-2 strøk, male med ønsket maling. husk å bruke overstrykningspensel! det kan være lurt å pusse med fint sandpapir mellom hvert strøk. Det tar mye tid, men er absolutt verdt det :)

   Slett
 6. Kjøkkenet deres ble jammen mye finere av å bli malt. Og tenk så bra for miljøet at dere ikke kastet et helt brukbart kjøkken :D Det er heldigvis ikke alltid så mye som skal til :)

  SvarSlett

Det er så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Det setter jeg stor pris på :) Tusen takk!