onsdag 25. juni 2014

Hageliv


For 2 år siden tok vi over huset. Utenfor har det en gang i tiden vært en fantastisk hage, men den har stått uten pleie i altfor mange år. Vi måtte luke oss ut på terrassegulvet gjennom rusebusker mellom hellene og hele plenen måtte vi slå med kantklipper. Dvs, det var vel mer løvetann enn gress sånn egentlig;) Første året vi bodde her var det så utrolig spennende å følge med på hva som skjedde. For det blomstret ett eller annet sted i hagen fra tidlig vår til sent høst. Det var tydelig at de som bodde her for lenge siden har planlagt hagen godt. Vi fant mursteiner i plenen, rester etter et gammelt urtebed. Rundt vokste det oregano, og det luktet pizza hver gang vi klippet. 

Vi jobber med å erobre hagen, og prøve å få tilbake litt av den hagen det for lenge siden har vært. På bilde over har vi luket, luket, luket og gravd og laget oss plantekasser med salat og diverse urter. Dette var kassene som badekaret vårt kom i, og jeg elsker at vi kan bruke de på nytt :) Rundt har vi laget en kant av alle mursteinene vi fant rundtomkring i hagen. Bak skal det bli et staudebed med blomstrer som vaier i vinden. Det er noe av det fineste jeg vet! Også valgte jeg å ikke rydde opp før jeg tok bilde, for det er tross alt sånn det ser ut her :)

Sånn ser "plenen" vår ut om våren:

Fordelen med en uflidd hage er at man får husdyr. Denne lille krabaten bor et sted rundt her. Det er SÅ koselig! En annen fordel er at ungene kan grave og leke så mye de vil. Her er det fritt fram!
Under er bilde av hvordan det så ut her i starten. Her har vi allerede luket opp rosebuskene og brenneslen mellom hellene, men ellers er det temmelig overgrodd. Forøvrig - de høye vekstene bak der var egentlig en hekk, men har endt opp som 10 meter høye trær. Men tross alle ufliddheter og ugress, vi elsker hagen vår!

1 kommentar:

  1. Å, dette så skikkelig herlig ut! Så fint med plen med blomster i. Og for et nydelig pinnsvin :D

    SvarSlett

Det er så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Det setter jeg stor pris på :) Tusen takk!