fredag 9. november 2012

Kjøkkenet


Kjøkkenet vårt er en av tingene som står på den laaaange listen over ting som må pusses opp i huset. Planen er rett og slett å male det. Det er jo et fullt brukbart kjøkken, og da føles det veldig feil å bare kaste det og kjøpe nytt. Noen som forøvrig har erfaring med maling av kjøkkenfliser? Den beige fargen på flisene i bakgrunnen der er ikke akkurat min favorittfarge..

Uansett, foreløpig er det ikke spesielt pent på kjøkkenet. Så da prøver vi å spe på med fine detaljer i ikkefulltsåfine omgivelser ;)

6 kommentarer:

 1. Våre kjøkkenfliser var nettopp malte då me kjøpte huset her. Det har holdt seg så godt at me lot dei vere då me pussa opp! Det at fugene også er malte gjør dessutan reingjøringa lettare. Men sikkert lurt å forbehandle dei godt før maling (pusse/matte) og bruke ein veldig slitesterk maling.

  SvarSlett
 2. Eg har ei venninde som har gjort det.Blei veldig fint,og ser ikkje malt ut! Ho brukte maling som var beregna på fliser! Pussing og grunning er nok lurt, som med alle andre ting som skal malast!

  SvarSlett
 3. Fråga i färgaffären, de vet säkert! Om du har tålamod kan du ju annars klippa/skära ut rutor av självhäftande plast i någon/några finare färger och klistra på.

  SvarSlett
 4. Aiai, så kul lampe av norgesglas! :) Korleis har du laga den? Noko mogleheit for GDS (GjerDetSjølv)? :) Den hadde vore "skamkul" i kjøkenglaset mitt òg :)
  Riktig god helg til deg og dine :)
  Klem, KristiN

  SvarSlett
 5. Takk for fine flisetips! Det skal vi ta med oss når vi skal pusse opp :)
  Og Hekkan Hekkel: Takk! Det er Peter som har laget disse, men skal se om vi får somlet oss til en DIY en eller annen gang. Men lover ingenting altså. Tiden strekker ikke helt til om dagen...

  SvarSlett
 6. Hekkan Hekkel: Lampen er laget med utgangspunkt i denne IKEA-lampen: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/00150202/ (Det er billigere å kjøpe denne lampen på IKEA enn å kjøpe fatning, ledning, skjermfeste mv...

  Det du trenger ligger klart i pakken. Lampeglasset bruker du ikke (resirkuleres). På forhånd har du kjøpt to store Norgesglass. Av glasset bruker du kun selve glasset, og metallringen til å lukke med.

  Ikealampen har jeg festet til glasset ved å klippe ut en "ananasring" (sånn ser den ut) av en IKEA plastskjærefjøl (av den tynnere typen). Det er enkelt, men ikke helt ideelt. Jeg har planer om å forbedre den med å skjære ut en liten tre eller metallplate som har luftehull (plasten er ikke sterk nok til å tåle luftehull). Men det går greit med plast så lenge ikke du bruker alt for sterke pærer, jeg bruker 25w spotlightpærer. Det er praktisk da varmen sendes nedover + at man ikke blir blendet (Norgesglass har jo tross alt ikke den funksjonen lampeskjermer skal ha... og hindre blending...) Lykke til!

  Dette er skrevet av Peter, samboer'n til Vibeke

  SvarSlett

Det er så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Det setter jeg stor pris på :) Tusen takk!