mandag 8. oktober 2012

Er det noen vits?


Dette er en rullegenser i alpakka. Som bare ruller og ruller og ruller... Spørsmålet er om rullingen kommer til å gi seg når genseren er ferdig og plagget vasket? Eller kommer det til å bli som en pølse oppunder armene? Hva tror dere, kassere prosjektet eller fortsette?

14 kommentarer:

 1. Glattstrikk ruller masse...derfor er det best å kominere det med en rillstrikket eller en ribbestrikket kant for å unngå at den ruller.

  SvarSlett
 2. Usj, jeg blir helt gal av glattstrikk som ruller seg, derfor har jeg alltid laget ribbekant når jeg for eksempel har strikket rullegenseren til Nøstebarn. Prøvde meg på en rund hals i fjor, i glattstrikk på rundpinne med alpakka....måtte kassere hele halsen. Tvang meg til å fullføre, men da jeg felte av ble resultatet en helt opprulla sak som minnet mer om et åttitalls strikkasmykke enn en hals :(

  Mulig at vanlig ullgarn ikke ruller like mye som alpakka?

  SvarSlett
 3. Strikk en omgang vrang der du vil at genseren skal slutte med rullinga, så går det bra :)
  Ser for meg en pølse under armene, hehe...

  SvarSlett
 4. Du kan jo strikke på en ribbekant når den er ferdig om den fortsatt ruller(noe jeg er ganske sikker på at den gjør) Bare plukk opp masker i kanten. Litt usikker på hvor pent det blir, men...

  SvarSlett
 5. Strikket en rullegenser til Leo for noen år siden, dog i merinoull fra Nøstebarn. Mens jeg strikket så jeg ganske mørkt på det, men resultatet ble ikke så ille. Når det gjelder alpakka så er jo det endel tyngre av seg enn merino, det er iallefall min erfaring. Tror nok dette kan bli bra jeg!:) Som Guro over her skriver kan du jo strikke på en ribb når du ser ferdigresultatet, evt sy en kan der du ønsker at den skal sitte?:)

  SvarSlett
 6. Du kan strikke på en ribbekant etterpå! Med å plukke opp masker og strikke den på nedover. funker gull.

  SvarSlett
 7. Dette er akkurat grunnen til at jeg ikke liker den rullekanten på Nøstebarn-genseren og alltid ender opp med ribbekant i steden... ;) har gjort som Monstermønster et par ganger og laget ribbekanten etterpå, det funker det. Eller rekke opp og strikke to rett og to vrang i steden, hehe.

  SvarSlett
 8. Takk for gode tilbakemeldinger! Angrer skikkelig på at jeg ikke strikket ribbekant. Har gjort det på de seneste jeg har strikket. Men den første jeg strikket var med rullekant, og syntes i grunn det var litt stilig også. Men alpakka er kanskje et dumt valg til rullegenser ja. Fortsatt litt usikker på om jeg går for ribb eller opprekking...Skal tenke videre på det.

  SvarSlett
 9. Strikk en omgang vrang der du vil at rullingen skal stoppe. Har fungert på de rullegensrene jeg har strikket :)

  SvarSlett
 10. Jag tror också att det blir bättre när du har blockat den. Annars kan det funka att virka ett eller ett par varv med fasta maskor i nederkanten när du är klar. Så har jag gjort på en mössa och den rullade sig inte alls efter det. Det gäller att inte virka för hårt så att kanten blir stram bara.

  SvarSlett
 11. Takk for flere innspill!! Jeg er dårlig på damping..gjør det i grunn aldri. Men har bestemt meg for hva jeg vil gjøre med genseren nå. Så tusen takk for all hjelpen!

  SvarSlett

Det er så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Det setter jeg stor pris på :) Tusen takk!