torsdag 13. september 2012

Noen enkle prosjekter man kan lage av restestoff

 Jeg er en skikkelig restestoffsamler. Sparer på alt av småbiter og samler de i en liten skuff. Når skuffen blir for full, så må jeg finne på noe å bruke det til.  Og jeg tenker det er flere som meg. Så derfor har jeg samlet en liten bunke med prosjekter, både små og store, som kan lages med det man har av små rester liggende. Og jeg lover - det føles SÅ godt å bruke de :) Kos deg med syingen!!


1. Bokmerker. 
Oppskriften på disse finner du i sy-boka "Made by me". Men konseptet er jo enkelt nok. Her kan du bruke bittesmå rester som pyntekant. Gjør seg det :)

2. Sløyfer. Trenger forholdsvis lite stoff. Finnes masse tutorials rundt omkring. Kanskje du kan bruke en av disse.

3. Veggdekor. Forholdsvis lavterskelopplegg. Klipp ut i en fasong du liker og heng på veggen. Enkelt og greit. Fungerer enda bedre med restepapir! Her bildegooglet jeg "butterfly silhouette", men det finnes haugevis av flotte siluetter man kan bruke som mal.

4. Rundpute. Her brukte jeg 30 graders vinkler, men bruker du lavere grader enn det vil du naturligvis få brukt opp mindre stoffbiter. Øvrige tips til rundputesying finner du i innlegget mitt her.
5. Mini-etui. De som har fulgt meg en stund vet at jeg ELSKER disse mini-etuiene. Jeg har sydd haugevis og blir ikke lei. Synd de er såpass tidkrevende å sy i forhold til prisen man kan ta for dem, for disse blir søte altså :) Men her kreves det lite stoff. Har du ikke trykknapper kan du selvfølgelig bruke borrelås istedet. Eller sy knappehull og en liten søt knapp. Og de er superpraktiske (synes jeg da) til f.eks tamponger og andre småsaker.

6. Erteposer. En overraskende stor hit her i huset. Brukes til å kaste til hverandre eller oppi bøtte, balansere på hodet, gjemme under genseren osv. (For voksne har jeg lagt merke til at de ofte har en barnslig glede av å prøve å få til å sjonglere med dem;) Enkelt og raskt prosjekt. Tips for å fylle med erter er å klippe bunn av en flaske. Da får man er litt romsligere trakt. Se her om du ble usikker på hva jeg mente.

7. Bittelite lappeteppe. Små bamser trenger også dyner. Og små lapper er perfekt til det.


8. Stort lappeteppe. Utrolig tidkrevende, men en skikkelig restestoff-killer! Fikk til og med klipt av alt jeg hadde av små rester hengene på de store stoffbitene i skapet. Også får man med en liten flik av alle yndlingsstoffer og kan glede seg over dem hver gang teppet er i bruk. Sy sammen til større firkanter eller striper, og samle sammen de som er nogenlunde like brede. Et uhøytidelig lappeteppeprosjekt :)


9. Grytekluter. Forsåvidt lappeteppeprinsippet. Bare at man trenger mye færre lapper;) Dekorativt blir det ihvertfall, og alle trenger jo grytekluter :)
 

10 kommentarer:

 1. wow det var et fint innlegg! Tusen takk for superfin hilsen også :)

  SvarSlett
 2. Sikke da alt man kan lave af små rester,
  det gav mig mange ideer. super fedt..
  Tak.. LOne

  SvarSlett
 3. Så kjekt innlegg! Begynte jammen å krible litt i fingrane etter å lage noko :-)

  SvarSlett
 4. Så lurt! Takk for inspirasjonen:) Mye fint du har laget her. Gir håp til alle oss som aldri kaster en fille eller tråd ;)

  SvarSlett
 5. Takk for gode tips! Du er kjempeflink til å utnytte stoffrester! Det store lappeteppet ditt er fantastisk. Eg liker sååå godt at bitane ikkje er like:-)

  SvarSlett
 6. Hei Vibeke
  Tusen takk for super fine tips! Det passet bare SÅ fint, da jeg senest i går sto og funderte på hva det skal bli av alle de fine restene jeg har samlet meg opp! Kjempefin inspirasjon! Jeg har også boken du er med i, så den vil jeg ta frem igjen i morgen og finne et prosjekt eller 10 å sette i gang med *smiler*

  Glad hilsen fra Marthe

  SvarSlett
 7. Hold op hvor du lige der inspirerede mig :)
  Tak er faktisk i gang med et lappetæppe projekt, men ting tager tid!
  kh Libbie

  SvarSlett
 8. Snublet tilfeldigvis over bloggen din; -så utrolig mye fint du har laget! Takk for inspirasjonen og god helg fra Ingrid:-)

  SvarSlett
 9. Herlig masse inspirasjon! Fikk lyst til å sy masse, umiddelbart!

  Har også en egen kurv stående til små restebiter. Et virrvarr av fager og mønstre som inspirerer i seg selv. Men det er altfor skjelden jeg virkelig lager noe derifra. Det blir stort sett ungene som får fri tilgang til mammas skatter. Nåvel, kan jeg bidra til ungenes kreativitet, er vel det viktigere enn egen søm?

  SvarSlett
 10. Åh! fina projekt, nu ska jag genast läsa mer av din blogg (trots att jag har lite problem med språket:)

  SvarSlett

Det er så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Det setter jeg stor pris på :) Tusen takk!