lørdag 4. august 2012

En utfordring

For en tid tilbake fikk jeg en utfordring. Epla og IKEA lurte på om jeg ville få noen fine stoffer til å sy noe av. Jeg er av typen som mener at man bør ta en utfordring når man får den, så da fikk flytting og oppussing hvile - det er jo klart at jeg vil sy noe av fine stoffer!
Så blant pappesker og flyttekaos satte jeg i gang. Jeg tenkte at jeg ihvertfall burde sy noe nyttig, og endte på et vogndynetrekk. Det trenger vi jo faktisk til lillebror, så da var det en fin unnskyldning til å bruke flyttetiden ;) 
Dynetrekket er sydd med fransk søm, slik at det ikke skal flise seg opp i vask. Fransk søm er rett og slett at du syr en kant med stoffene vrang mot vrang først, for deretter å vrenge å sy en søm for å lukke den forrige sykanten inne. På bildet under har jeg vrengt stoffet, og syr vrangsiden. Det lønner seg å sy en bredere kant på søm nummer 2, så du er sikker på at hele sykanten fra forrige gang er lukket inne. Mange ord, og dårlig forklart, men bare spør dersom dere lurer på noe. Eller så kan du jo google fransk søm, jeg er helt sikker på at noen har forklart det bedre enn meg ;)

Videre tenkte jeg å sy noen erteposer. Det er jo så koselig :) Tips og triks for å fylle erteposen er å klippe av bunnen på en flaske. Fort gjort å fylle da, uten å få erter over hele gulvet. 

Til slutt sydde jeg en klut. Kluten har håndkle på baksiden.
Dette må jo være den perfekte barselgave! Gjort unna på forholdsvis kort tid, definitivt nyttig og veldig koselig å gi bort noe man har laget selv. Det er mange gode tanker i selvsydde saker :)

Så takk til Epla og IKEA for en morsom utfordring! Gøy :) 

7 kommentarer:

 1. Så flott Vibeke!
  Grattis med utfordringen da.
  Den taklet du fint :)

  Innmari smart det der med flasen altså.
  Hadde aldri kommet på selv og lurt litt på hvordan jeg skulle klart et slikt prosjekt uten at det ble grusomt mye søl. Dette er jo et prosjekt jeg må klare. Nå er symaskina pakka ned i sted. Alt kommer til å ligge i dvale dette halvåret tenker jeg. Mye planlegging med huset osv.

  Vi høres!
  Siw

  SvarSlett
 2. En utfordring du besto med glans ;-)
  Fine saker du syr!!!

  God helg videre!!

  SvarSlett
 3. Gratulerer med flott svar på utfordring! Moro :) Og veldig Handmade Vibeke :) Du er jammen flink! Klem

  SvarSlett
 4. Det er nogle fine syprojekter, du fik lavet. Også noget fint stof:)
  Kh Puk

  SvarSlett
 5. Jeg gleder meg til å se det ferdige produktet "live" på lørdag,

  SvarSlett
 6. Så mye fin insprasjon det var er, legger meg til som følger.

  SvarSlett
 7. Takk dere! Det er så koselig å få sånne tilbakemeldinger :)

  SvarSlett

Det er så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Det setter jeg stor pris på :) Tusen takk!