søndag 6. november 2011

Garnanbefalinger..?

 Hvem kan vel gå forbi uten å kjøpe alpakkagarn når det er på salg? :) Endte med en liten fin bunke (som jeg selvfølgelig skulle ønske var mye større...), og planlegger allerede fargekombinasjonene.

Men til alle dere strikkemennesker der ute: Jeg trenger garnanbefalinger! Jeg kjøper nemlig bare 3 typer garn: Dette apakkagarnet, nøstebarn sitt garn (også new zealand lammeull fra 123knit.com. Helt lik kvalitetet. Takk til veronica som opplyste meg om det) og babyull. Ønsker meg skikkelig et nytt favorittgarn som passer pinner 4-4,5! Og som gjerne kan kjøpes på nett og er mykt og godt.. Og hva er vel da bedre enn å høre med dere?:)
Også ønsker jeg dere en super søndag alle sammen!21 kommentarer:

 1. årh den gulfargen! Var det salg på generell basis eller bare akkurat de nøstene du knabba med deg? Jeg skal nemlig strikke et skjerf. IIK!

  SvarSlett
 2. Ja, ELSKER den gulfargen! Og tenk at det var mange nøster igjen i den fargen... Og drops har salg på alt av alpakka fram til jul :) Løp og kjøp!!

  SvarSlett
 3. tror du det garnet er for tynt til å lage dette skjerfet? Jeg tenkte å strikke det rundt sånn at det blir en slags hals som man snurrer mange ganger rundt halsen. http://www.ravelry.com/patterns/library/garter-stitch-scarf-7
  Er helt håpløs på strikking vøtt, så nå ber jeg om hjelp i alle kanaler!

  SvarSlett
 4. Lurt å spørre! Nå er ikke jeg sånn superdreven heller, men kan tenkes at dette garnet blir litt tynt.. I såfall blir det jo et litt luftig skjerf da :) Men hør med monstermønster, tipper hun har oversikten!

  SvarSlett
 5. Jeg liker Pickles sitt garn. Spesielt pure thick alpakka. Egnet seg godt til klær for små og store nå. De har mye fink og mykt garn ellers også. :)(har vært innom butikken for å kjenne på garnet)

  SvarSlett
 6. Drops er favoritten min også! Spesielt i bomullsgarn. Og dei har i vertfall 4 forskjellige varianter av alpaca garn.
  Ha ein fin dag!

  SvarSlett
 7. Jeg må jo bare anbefale Pickles og Abuelita. Fås på nett hos Pickles.no og Ravelry.com Jeg har lagt min elsk på Abuelita tjukk merino. Fabelaktig!

  SvarSlett
 8. Jeg vil anbefale Mitu fra rauma, som er en blanding av 50% saueull og 50% alpakka. Da får du mykheten fra alpakkaen, men stødigheta fra saueulla. En kjempekombinasjon som passer veldig godt til gensere, votter, luer osv.

  SvarSlett
 9. Helt klart Pickles-garn! Extra fine merino er min favroitt, passer til pinne 3,5-4, og finnes i masse-masse farger. Løp og kjøp! ;)

  SvarSlett
 10. pickles, pickles, pickles :)

  SvarSlett
 11. Jeg liker Abuelita tjukk merino som mange andre her. Det er jo et veldig løst spunnet garn, så noen klager litt på at det loer/nupper endel til større plagg. Jeg har brukt det i luer, og da er det supert. Utrolig mykt til ullgarn å være. Nepal-garnet er også på salg nå, det er et ull/alpakka-garn så da får man litt av begge deler. Misti er et annet garn jeg akkurat har begynt å strikke med. Utrolig mykt, men det er tykkere. Jeg noterer meg Mitu, som jeg må kjenne litt på neste gang jeg er i en garnbutikk.
  Herlige farger forresten!

  SvarSlett
 12. Babysilk er et helt fantastisk garn. =)
  http://www.dustorealpakka.com/garn_babysilk.shtml
  Lykke til!

  SvarSlett
 13. Jeg har lagt min elsk på Drops Nepal(65% ull, 35% alpaca, anbefalt pinner 5). Veldig behagelig på og skikkelig deilig å strikke og hekle av. Mange liker også Drops Merino Ekstra Fine (pinne 3,5 -4), garantert kløfritt. Ellers har Viking garn mye deilig garn, blandt annet alpakka i 4 ulike tykkelser som alle kjennes superdeilige ut (men har ikke fått testet de ut ennå). Kan kjøpes her: http://maskerogsting.mystore.no/index.php
  Kaptein Biff: Jeg ville prøvd med en tråd drops alpaca og en tråd Drops Kid Silk (e.l.) i det skjerfet du viser til. Og hvis du skal ha striper ville jeg brukt samme fargen på Kid Silk hele veien, men variert fargen på Drops Alpaca. Synes det ser ut som det er noe slikt de har gjort... Og dette er selvfølgelig bare et forslag :-)

  SvarSlett
 14. Jeg skriver under på kommentaren fra Gnist og Guro: Nepalgarnet fra Drops er herlig!! Det bør du prøve!

  SvarSlett
 15. Takk for tipset, sorry altså at jeg kaprer innlegget ditt Vibeke! Men når jeg likevel har gjort det- er det noen som kan si meg et picklesgarn som kan brukes istedet for drops eskimo? Syns det loer så fælt. Trenger ikke å være sånn uvevd i strukturen men ca like tykt. Kanskje du innerst inne lurer på dette du også vibeke... :D

  SvarSlett
 16. Så gøy med så mange garnanbefalinger! Disse kommentarene kommer jeg til å lese omigjen og omigjen når jeg lurer på neste strikkeprosjekt. Takk dere!! Og Elise - Det har jeg faktisk lurt på flere ganger jeg også :) Helt topp at du kaprer innlegget!

  SvarSlett
 17. Hei! Så fin blogg du har!
  Hvis du er ute etter et bra "bruksgarn", kan jeg anbefale Peruvian Highland Wool fra knit123.com. Garnet er mykt, billig og såpass tykt at det går i en fei å strikke f.eks barneklær på pinne 4-4,5. Mange fine farger å velge mellom også.
  Lykke til!

  SvarSlett
 18. Heii :)

  Sjekk ut www.detmjuke.no

  De har utrolig mye bra garn. Myykt og godt merino:)
  Importert fra Italia ;)

  SvarSlett
 19. Heisann! Jeg ser at flere sier det samme, men min anbefaling er også Pickles.no . Fantastisk garn - fantastiske oppskrifter. Har nettopp kommet i mål med en kjole tantebarnet mitt skal bruke i dåpen (etter kirka). Silkegarn fra Pickles. 80% silke. Helt fantastisk. Og vil du ha strikkepinneanbefaling, er det ingen tvil i heimen om at knit pro - symphony wood er en klasse over alle andre. Once you go wood, you never go back to aluminium ;)

  SvarSlett
 20. Dobbel alpakka og dobbel NZ er vel ca pinne 4,5...
  Fine farger og fin blogg:)

  SvarSlett
 21. Nydelige farger du har kjøpt i alpakkaen:-) Jeg henger meg på og anbefaler også drops merino ekstra fine! Kabelspunnet som gir flott uttrykk i rettstrikk, og som nevnt over - kløfritt!! Tantebarnas favoritt!! God strikke helg!

  SvarSlett

Det er så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Det setter jeg stor pris på :) Tusen takk!