lørdag 24. september 2011

Om å slappe av

Jeg er både innmari god og innmari dårlig på å slappe av.

Jeg slapper foreksempel ikke av når jeg spiser middag, når jeg ser på TV, når jeg har lunsjpause eller når jeg skal legge meg. Da kverner tankene og jeg tenker alltid at det er noe annet jeg burde ha gjort eller at annet sted jeg burde ha vært. Da hadde jeg helt sikkert fått gjort mer av alle de tingene jeg burde/skulle/måtte/kunne ha gjort. Så tenker jeg at jeg er SÅ dum som ikke slapper av istedet for å stresse meg opp.Men noen ganger er jeg helt RÅ på avslapning. Jeg kobler helt ut når jeg roter rundt i garnhaugen etter fargekombinasjoner. Da kan jeg glemme helt hvor stressa jeg egentlig burde være, og jeg kan stoppe helt opp å bli oppriktig glad av en herlig fargekombinasjon jeg kom over. Når jeg åpner stoffskapet og drar alle stoffene utover da er jeg avslappet fokusert. Jeg fryder meg over stoffer som kan kombineres og over hva de kan bli til. Selve strikkingen og syingen er litt sånn jeg bare må få gjort sånn at jeg kan lete etter nye kombinasjoner med god samvittighet.

Jeg slapper av når jeg fyker rundt i huset og ser etter steder det er best lyst til å ta gode bilder, når jeg finner ting jeg kan ta bilder av sammen, eller når ferdige prosjekter skal avbildes. Jeg er helt i mental hvilepuls når jeg laster opp bildene og redigerer og finner ut hvilke to jeg skal sette sammen til en kollage og hvordan komposisjonen blir best.

Det handler om å slippe å tenke på hverdagsstresset, om å bare drive med det jeg driver med akkurat da. Og jeg er så uendelig glad for at jeg har en hobby som kan gi meg en oppriktig pause fra alt stresset rundt :)

10 kommentarer:

 1. Sant nok! I går fikk jeg en dag full av venting, og siden strikketøyet var med, så ble det helt greit å vente, og ikke superfrustrerende kjedelig.

  SvarSlett
 2. Åh, jeg kjenner meg litt igjen i deg. Når man har underskudd på søvn og vet at natta blir urolig, finnes det ikke noe mer frustrerende enn tanker som tar altfor stor plass i hodet til at søvnen slipper til.... Samtidig er jeg kanskje litt for flink til å slappe av i sofaen med strikking/hekling og tv etter at ungene er i søvn;) Akkurat det skal jeg gjøre nå!

  Fortsatt god helg til deg:) Og slapp av....

  SvarSlett
 3. Deilig å høre det er flere som "flykter" inn i hobbyen sin for å slappe av....

  SvarSlett
 4. Haha...kunne vært meg selv som skrev dette! Kjenner meg SÅ igjen!! Tror det er akkurat det jeg tenker på når jeg kaller meg selv en kreativ bombe..tror det gjelder oss alle:) Og du, utrolig flotte bilder!!:)

  SvarSlett
 5. Jeg bare elsker bloggen din!!! Du er vanvittig flink til å sy, du er fantastisk kreativ, og jeg blir alltid like glad når det kommer nye innlegg:-)

  SvarSlett
 6. Kjempegodt å ha en sånn hobby som gjør at en slapper av, senker skuldrene, puster godt. Som lokker fram smilet, får en til å kose seg og fullstendig glemme tida :D

  SvarSlett
 7. smiler når jeg leser innlegget, og kjenner meg veldig godt igjen :)

  SvarSlett
 8. Sier som lille Henriken din: DU ER SÅ BRA!

  SvarSlett
 9. Enig med deg!
  Og jammen er vi heldige som har en hobby hvor vi virkelig kan slappe av og la tankene om det vi kreerer ta helt overhånd:)

  SvarSlett
 10. Takk for alle deres herlige kommentarer! Jeg blir så glad av dere! Og godt å høre at det er flere som har det på samme måte :) Vi er heldige som har en sånn hobby altså!

  SvarSlett

Det er så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Det setter jeg stor pris på :) Tusen takk!