onsdag 8. juni 2011

I mitt lille Marokkanske te-glass


...bor grøftekantblomster. De gjør meg glad på en helt vanlig onsdag :)

Og mens jeg hadde dette stoffet fremme, tenke jeg å vise sømmene til min forrige maskin. Se hvordan den løkket seg på baksiden! Undertråden der var virkelig helt på tur, og det var flere ganger jeg var nær ved å hamre i stykker hele maskinen. Jeg prøvde virkelig ALT for at det skulle virke, strammet undertrå og løsnet og alt. Men allikevel ble det bare løkker.

Mitt råd til andre som sliter med det samme på billige symaskiner er: Kjøp ny! Tror min sykarriere fort kunne sluttet dersom jeg hadde fortsatt med den maskinen (lurer på om forholdet til Peter også kunne sluttet så sint som jeg ble av det ;). Men det går virkelig ann å bli godvenner med en symaskin altså :)

8 kommentarer:

 1. Vibeke! Dette interessant! Undertråd. Jeg synes ikke min undertråd blir fin jeg heller. Driver som du gjorde, og skrur og endrer på alle hjul og knotter, oljer, trippesjekker at det er riktig spolt, bytter til annan tråd (akkurat det siste hjalp litt), men det meste blir kanske bare litt bedre, og ikke heeelt bra. Kjøpe ny maskin ja, siden jeg nå bare har sydd i en ukes tid, tror jeg jeg må drøye med det, og min billige maskin ble kjøpt inn rett før jul.

  Ja, og jeg elsker bildene dine!

  SvarSlett
 2. Så fine bilder!
  Jeg forstår godt at du ble frustrert over sømmene, det er ikke morsomt når man prøver alt og det allikevel ikke blir bra.
  Jeg er i ferd med å investere i ny symaskin selv, og håper at det blir bra!
  Ha en flott onsdag!

  SvarSlett
 3. Undertråd blir jeg aldri helt klok på jeg heller. Den maskinen jeg har nå kan også finne på å klusse (spesielt ved mørke farger av en eller annen uviss grunn), men det går seg til ved å prøve seg fram med trådstrammingen. Men den forrige maskinen gikk ingenting! Det kan også kanskje hjelpe deg å endre lengden på stingene, Siri? Det funket litt for meg ihvertfall.

  Og lykke til med symaskinkjøp Synnøve :)

  SvarSlett
 4. Ah, hvordan det fungerer når jeg endrer lengden på stingene har jeg ikke undersøkt så nøye faktisk. Det skal jeg gjøre - takk for tips!

  SvarSlett
 5. Nydelige grøftblomster ;) Ikke greit og krangle med symaskina hi hi :) Men en ny hadde vært greit , jeg har mammas gamle Bernina funker ennå .
  Ha en fin dag :)
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 6. ÅHR! Gult er fantastisk! Blir så glad av det, ja så glad at man glemmer dumme undertråder!:D Men, når det gjelder sistnevnte er jeg av samme oppfatning, ny maskin gjør susen!:)

  SvarSlett
 7. Herlig med fargeklatter! Jeg også kjøpte meg først ei billigmaskin, og for noe herk det var! Veldig glad for at jeg oppgraderte maskina!

  SvarSlett
 8. Jeg også ser at det ser idyllisk ut - men jeg kan i hvert fall trøste deg at det som regel er liten tid til å sitte på baken - mye grøntareal å ta vare på og bygningsmasse. Har alltid vært ganske misunnelig på søsteren min som bidde i leilighet på Vålerenga før de flyttet til Oppsal i vinter. 7 m balkong. Det var luksus for meg ;). Og det er koselig med husdyr som sauer og hester som naboene har - men ikke de 10000 fluene det fører med seg. Vi er ikke helt sånn sitte-ute mennesker. Vet ikke hvorfor? Skal du på lanseringsfesten? I så fall ses vi ;). Klem

  SvarSlett

Det er så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Det setter jeg stor pris på :) Tusen takk!