torsdag 7. april 2011

Puter i glade farger :)

Jeg har havnet litt på putekjøret for tiden. Og da spesielt rundputer! Fysøren så gøy å sy disse :) Man blir jo glad underveis (ihvertfall jeg som er sånn mønster- og fargenerd;)! Løsningen på problemet med at sidene krøllet seg på forrige pute, ble å sy en bred stripe på sidene.

Putene er laget i 3 forskjellige størrelser. Visst har jeg geometrien på plass når det kommer til gradene på vinklene (vinklene må gå opp i 360 grader for de som har lyst til å prøve seg. Også lønner det seg at det går ann å dele på 2...), men jeg hadde jo helt glemt å ta hensyn til diameteren. Den første puta ble derfor gigantisk! Nærmest en puff. Men jeg likte det i grunn, så den skal få lov til å bo her. Resten er til salgs og skal få være med på marked på lørdag. Neste puta ble også ganske stor, men på 3. og 4. forsøk greide jeg å få den størrelsen jeg var ute etter :) Den store er til salgs for 400,- og de minste for 350,- pr stk. Putene er fylt med vatt og sydd igjen.

Også må jeg høre med dere - med eller uten knapp i midten? Min store som skal bli her vil jeg ha uten knapp, men hva ville dere gjort med de andre? Hva tror dere blir finest?

Og til smilehull som lurte på hvor jeg har sendt søknad om flere timer i døgnet: Søknad er først og fremst sendt rektor om full permisjon, dernest til mamma og pappa om ikke de kunne ha Henrik en natt. Begge søknader innvilget - og det anbefales på det varmeste! :)

18 kommentarer:

 1. Kjempe fine puter! Blir så glad av alle fargene :D Lurt med den ringen rundt slik at det ikke bølga seg.
  Knapp eller ikke knapp..That is the question. Fint uten og blir fint med. Den store puta di såg ut som en puff og det likte eg :)

  SvarSlett
 2. Kjempe fine puter! :O)
  Jeg tror jeg ville hatt knapp på de mindre putene, ikke på den store, som var kjempe fin som puff!
  Klem Fredrikke

  SvarSlett
 3. Disse putene var knallfine - blir glad av å se på dem. Jeg tror jeg hadde villet valgt med knapp, jeg.
  Nyt permisjonstiden din, og lykke til på Blå :-)
  Klem

  SvarSlett
 4. Såååååååå KULE!! Den i rødt, grønt og gult er jo helt fantastisk! :))

  Jeg ville droppet knapp, og heller brukt det som en nødløsning hvis du en gang fikk en pute som ble litt skjev i midten. Da kan det jo fungere med en sånn stoffdrapert knapp :)

  Er de vanskelige å sy? Fristet til å prøve nå! :))

  SvarSlett
 5. Takk dere :) Foreløpig leder altså med knapp... Spent på flere meninger :)

  Og Idèspiren, det kan være litt vanskelig å få det hele til å gå opp sånn at det ikke blir skjevt. Men utover det er det ganske greit altså. her har jeg gått for 30 graders vinkler. Sy de sammen to og to, dernest de to og to sammen igjen slik at du får to halve som du igjen syr sammen til en bit. Da er det lettere at det ikke blir skjevt i midten :) Lykke til!

  SvarSlett
 6. wow, så fine!! Herlige farger! Jeg stemmer for knapp! :) Hva har du fylt de med? Fin dag til deg! :)

  SvarSlett
 7. Og nå ser jeg jo at du har skrevet det. Leser litt for fort innimellom ja :)

  SvarSlett
 8. Så fine puter! Blir glad av de fine fargekombinasjene dine :-) Fristet til å legge fra meg dataen en ettermiddag og prøve meg på dette! Deilig med noen puter i hagen på sommeren. Tror jeg stemmer på uten knapp, men kanskje du kan lage litt av hvert?

  SvarSlett
 9. Åååh, heeeerlig, jeg har så lyst til å lære meg å sy. En gang må jeg bare få gjort det.
  Jeg stemmer også for med knapp.

  Og sløyfene under her var jo også kjempeflotte, liker dem kjempegodt :)

  SvarSlett
 10. Fantastisk kule og fargerike puter! :) Og best utan knapp, trur eg.
  Likte òg veldig godt collageveggen din i bakgrunnen :)

  SvarSlett
 11. Så utrolig fine puter!
  En dag tolmodigheten er der skal jeg prøve meg på oppmålingen til en lignende.
  Gøy med flinke "syblogg-idoler" som inspirerer :)

  SvarSlett
 12. ÅÅÅÅ - så fine!! :)

  Superherlege, rett og slett! Slike vil eg også ha! -men eg kjem nok heller til å prøve å lage sjølv enn å kjøpe av deg, kjipe meg... ;)

  Skulle gjerne vore innom Blå, og skal få det til å klaffe neste gong eg tar meg ein Oslotur! :)

  Kos deg vidare!
  -og forresten; eg likar rundputer med knapp best..

  SvarSlett
 13. så fine de ble, sånn vil jeg også lære meg å lage! Jeg heier på MED knapp :)

  SvarSlett
 14. Fantastisk flotte puter!! Har tenkt tanken å prøve meg på sånne, men vet ikke om det blir for avansert for meg enda.......Men det en tror en klarer, klarer man som regel :)

  Jeg stemmer for knapp :)

  Marit

  SvarSlett
 15. Åååååå, så lekre !!!
  Kvinne ; du er enestående flink !!!

  Flott torsdag !!

  SvarSlett
 16. Jøye meg for noen fantastisk herlige puter!!
  Blir helt glsd her jeg sitter og ser på dem.

  Hm, knapp eller ikke - jeg tror begge deler er fint jeg. Men en knapp vil kanskje være prikken over i en??

  SvarSlett
 17. Weeeeeee!!! Disse var råfine!!! Jeg heier på både med og uten knapp.. Tror tekstilene du bruker kan avgjøre om det skal være en knapp eller ei! Og, den store puta! Oh joy!!:)

  SvarSlett
 18. Såååå fine puter da!!! Jeg vil også sy rundpute! Eller aller helst en puff egentlig! :)

  SvarSlett

Det er så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Det setter jeg stor pris på :) Tusen takk!