fredag 3. desember 2010

Studio i stua

Jeg tenkte jeg skulle bidra med et lite produktbilde-tips. Jeg er ikke sånn supergod på det selv, men noen tips jeg har fått har jeg tatt med meg. Dette tipset fikk jeg av min tremenning Joakim Krøvel. Takk Joakim :)

Først og fremst viktig å ta bilder i godt dagslys, men tipset mitt et de to sorte sidene på hver side. Det bidrar til å kaste litt skygge på produktet, slik at det bevarer formen selvom lyset skrus opp endel når man rediger bildene. Uten de sorte sidene vil de hvite områdene flyte ut, og det vil ikke se spesielt pent ut. Spesielt på produkter som inneholder endel hvitt gjør det seg godt. Det er viktig at sidene er matte svart, hvis ikke vil de reflektere lyset, og da er poenget litt borte... Her har jeg brukt to bokstøtter jeg hadde,men isopor malt svart eller svart matt papp vil gjøre nytten.

Det går selvfølgelig fint ann å ta gode produktbilder uten disse sidene, men jeg synes det gir bildene et litt ekstra piff :)


Jeg har tatt med to eksempler der begge produktene har hvite striper. Uten de svarte sidene ville disse stripene gått i ett med bakgrunnen, men med sidene bevarer produktet formen selvom lyset er økt betraktelig.

13 kommentarer:

 1. Så smart! Alltid kjekt med litt tips.

  Og jammen ikke så lett å få tatt gode bilder nå som det er så mørkt!

  SvarSlett
 2. Det var jo kjempelurt! Tusen takk for tipset - og god helg:) Lill

  SvarSlett
 3. Ja takk til flere tips! Synes du tar kjempefine bilder. Jeg sliter skikkelig med alt som er lilla. Helt umulig å få riktig nyanse, selv om bildene er tatt i dagslys. Og jeg har prøvd ulike innstillinger.. Det er til å bli sprø av! Er det flere som sliter med det? Noen tips?

  SvarSlett
 4. Tusen takk for tips! Har lenge hatt problemer med å få gode bilder av ting med hvite glidelåser med hvit bakgrunn, så dette må jeg prøve. Ønsker deg en fin helg! :)

  SvarSlett
 5. Så gøy at dere har nytte av tipset :) Når det kommer til lilla er det ikke alltid lett nei... Det hender jeg tar opp fargemetningen litt og øker utfyllingslyset. Det kan hjelpe :) Jeg synes det å ta bilde av kord er veldig vanskelig...

  SvarSlett
 6. Takk for tips!
  Jeg sliter mye med bildene i dette lyset og spesielt rødt blir helt håpløst. Det blir det forsåvidt uansett på året.

  SvarSlett
 7. Fototips tar vi imot med takk, veit du!
  Supert!

  SvarSlett
 8. Tusen takk for flott tips. Det må jeg prøve meg på. Er nemlig elendig på å ta bilder av tingene jeg lager, så får prøve meg litt frem.
  Og så må jeg si at jeg har fulgt deg en stund og er imponert over alle tingene du lager. Du er kjempeflink.
  Ha en super adventstid!

  SvarSlett
 9. Takk for gode tips! Selv er jeg dårlig på å ta bilder av Epla-varene mine. Ser for meg i hodet hvordan jeg ønsker det, men resultatet blir aldri det samme. Skal prøve å følge ditt råd:)

  SvarSlett
 10. Så gøy å se fotostudioet ditt! Og, så snill du er som deler slike tips! Det er artig med foto, og en av de største gledene er å lære mer!:)

  SvarSlett
 11. Smart og enkelt - takk for godt tips!
  Fin blogg, forresten.

  SvarSlett

Det er så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Det setter jeg stor pris på :) Tusen takk!