tirsdag 7. september 2010

Passbilde - et nyttig tips!

Vi skal snart ut å reise, og i den forbindelse må jo Henrik ha pass. Og da må han jo ha passbilde.
Sånn gjorde vi det:

Jeg holdt, og Peter tok bilde. Vi var selvfølgelig nøye på at Henrik så i kamera med lukket munn og at begge ørene syntes. Det er viktig at det er sorthvitt. På ePassportPhoto.com kan du gjøre om bildene til passfoto som du siden kan printe ut i fotobutikk. Følg denne linken, så kommer du rett til den norske siden. En billig, og ikke minst lettvint, måte å gjøre det på :)
8 kommentarer:

 1. Nok et nyttig tips herfra ser eg :o)

  Trym fekk sitt fysste pass når han var 4 mnd og e vel på sitt 4. nå trur eg, i ein alder av snart 11. Viktig å ikkje slutte å reise sjøl om en får ungar jammen!

  Kor e det dåkke ska reisa hen da mon tru? :o)

  SvarSlett
 2. Jeg digger passbilder! Vi kjører samme prosess hjemme hos oss, og det er like mye latter hver gang.. Å hoi! Har dog aldri sett den linken du refererer til, den skal jeg lagre! Og du, herlige bilder i forrige innlegg!! For en godgutt!!!:)

  SvarSlett
 3. For en going:)
  Smart tips!
  Nå tar de bilde i skranken på passkontoret her, så man skal ikke ha med bilde. Og det var jammen ikke enkelt å få tatt et bilde av Aksel da han bare var 2 mnd og ikke kunne holde hodet selv:)

  Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 4. Ja, dette var virkelig en utrolig behagelig måte å gjøre det på :) På passkontorene anbefaler de også at man har med bilde for de under 3 år, nettopp fordi det kan være vanskelig. Også litt kjipt dersom de sover mens man er der. Mange velger jo også å dra til fotograf, for å være sikre på at det blir godkjent. En viktig ting til er at det ikke er slagskygge - dvs ikke blits.

  SvarSlett
 5. Nytting link for å få bildene i riktig format :-)

  Jeg gjorde det enda enklere. La vesla på et hvitt bord og tok bilde. Hun var så liten at hun ikke beveget seg så mye da, kan tenke meg at det hadde vært litt vanskeligere nå.

  Så bare importerte jeg bildet i PowerPoint tror jeg det var, gjorde om til svart/hvitt, skalerte til sånn noenlunde størrelse og printet ut på hjemmeprinteren på fotopapir. Funket som bare det!

  SvarSlett
 6. Det var lurt - å legge på et hvitt bord når de er så små :)

  SvarSlett
 7. Det var nok et fint bilde av Henrik. Smart måte å gjøre det på. Jeg tok bilde på et hvitt teppe da Emilie var 6 uker og papsen fikk redigert og skalert det riktig og printet det ut på fotopapir. Det fungerte fint det også :)

  God tur!!! Husk å gi ham drikke/amme/smokk når det går opp og ned så han ikke får vondt i ørene.

  SvarSlett
 8. Det var jo en smart måte å gjøre det på....Vi gikk på elite foto og tok passbilde til våres, men det var ikke lett.....hehe.

  SvarSlett

Det er så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Det setter jeg stor pris på :) Tusen takk!