søndag 29. august 2010

Jeg - en hekler:)

Etter å ha heklet en rad med fastmasker på et annet prosjekt jeg har holdt på med, ble jeg rent entusiastisk og tenkte at å hekle er da virkelig en lek.. Så jeg satte meg ned og heklet en klut. Jeg var vel mer eller mindre halvveis og følte at den i grunn ikke så like fin ut som andre jeg har sett hekle kluter. Entusiasmen sank kraftig da Peter sa "Det ser ut som en haug med knuter jo". Og det gjorde det. Så jeg måtte rekke det hele opp, noe jeg vanligvis ikke gjør. Jeg er egentlig av typen som heller gjentar feilen...Litt mindre entusiastisk satte jeg med ned på nytt. Denne gang med Veronicas kluteoppskrift (hun lager de fineste klutene, og var den som kom på den flotte ideen med to matchende kluter med silkebånd rundt), og "Hekling - abc for hekleentusiaster". Tipper at de fleste hekleentusiaster kjenner til de fleste knepene i denne boken, men det gjør altså ikke jeg.
Så mens Henrik lekte ivrig med boka, prøvde jeg å finne bak fram på en heklemaske. Heklemasker oppfører seg helt annerledes enn strikkemasker, og er nesten umulig å forstå!
Men jeg tror jeg fikk det til. For det er vel sånn de skal se ut til slutt eller?

Ønsker alle som er innom en flott søndagskveld. Her åpner vi i skrivende stund en flaske vin.
Det er søndagskvelden sin det :)

10 kommentarer:

 1. Så fin! Ser jo ikke ut som du har gjort annet i hele ditt liv :)

  SvarSlett
 2. Jeg syns den ble kjempefin jeg! Og jevn! Jeg lurer på om du kanskje har hekla i "blo", altså back loops only (hvor mongo er ikke jeg som bare kan hekle på engelsk!)Det ser ihvertfall ut som det er litt dårlig forklart i boka? Men spiller jo ingen rolle så lenge det blir fint!

  SvarSlett
 3. Se her du!! Ble jo kjempefin den! Vist er du hekler, også!!:D

  SvarSlett
 4. Wow wow!! Den ble jo knall!!
  Kos dere med vin og ro, deilige Søndag!!

  SvarSlett
 5. Så fin den ble da:)
  Jeg lærte meg å hekle sånne kluter for noen dager siden - den første ble skikkelig stygg.. har ikke turt å legge ut bilder av den en gang:)
  så hvis dette er den første kluten din så må jeg si jeg er imponert :)

  SvarSlett
 6. Du er kjempeflink! Ikke lett å lære å hekle ved hjelp av en bok.
  Kos deg med deilig vin, da.
  Klem, Solvi

  SvarSlett
 7. Oi, kluten ser jo helproff ut i mine øyne! Håper vinen smakte!

  SvarSlett
 8. Det blei jo rektigt så flott! Ser heilt profft ut spør du meg :o)
  Kjekt å hekla, så det blir det nok mærr av tenke eg. Har litt dilla for tida eg og, men eg har ein tendens te å starta på litt store prosjekter. Må ha litt små innimellom då ;o)

  Vin på ein søndagskveld hørtes ikkje dumt ut i det heile tatt! Kos dåkke!

  SvarSlett
 9. Syns det ser kjempebra ut jeg!! Men nå har jo jeg akkurat lært meg å hekle sekskanter som mitt første hekleprosjekt - så noen ekspert er jeg ikke!

  SvarSlett
 10. Så flink du er :) Har selv mistet litt tålmodigheten med hekling (midlertidig håper jeg) og startet med å strikke isteden, gøy å lage ting - her i gang med tøfler til den kalde sesong!

  SvarSlett

Det er så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Det setter jeg stor pris på :) Tusen takk!