fredag 2. juli 2010

Enkel bilderedigering til Eplabruk

Det finnes selvfølgelig mange måter å redigere bilder på, og jeg er langt fra ekspert på området. Men jeg tenkte å vise en enkel måte som jeg bruker når jeg legger ut bilder til eplabutikken min. Da er det viktig at fargegjengivelsen er så riktig som overhodet mulig. Ta bilder på en overskyet dag, eller i skyggen. Ikke bruk blits!

Jeg bruker Picasa som er et gratis redigeringsprogram man kan laste ned. Det har alle basicfunksjoner, og er veldig enkel å bruke. Jeg bruker kun tre eller fire av funksjonene - enkelt, forholdsvis raskt og resultatet blir SÅ mye bedre enn utgangspunktet. Trykk på bildene dersom du vil ha de forstørret, da ser du fort hvor i redigeringsprogrammet vi er :)


Over ser du resultatet og under er utganspunktet. jeg bruker en hvitmalt hylle som jeg legger på balkongen.

Deretter beskjærer jeg bildet. Du finner dette verktøyet under fanen grunnleggende redigeringer. Der har du muligheten til å beskjære kvadratisk noe som gjør seg på epla ettersom bildene vises kvadratisk.

Når bildet er beskjært går du til fanen justeringer. Der kan du endre lys og temperatur. Jeg pleier å kjøre "lyse områder" opp til rundt midten.

Deretter legger jeg på utfyllingslys. Prøv deg fram med balansen mellom utfyllingslys og lyseområder, for det kan vippe over til å bli litt neonaktig.

Når disse tingene er gjort kan det tenkes at du ønsker å endre fargetemperaturen noe. Jeg pleier å sitte med produktet jeg skal legge ut ved siden av meg og justere til fargene er så like som mulig. Også finnes det som sagt mange måter å redigere til eplabruk, men jeg liker denne :)
Ønsker dere en flott sommerdag :)


1 kommentar:

 1. tusen takk for "inne med teskje" forklaring!
  det har i allefall jeg bruk for:)
  ..er ikke nok med å sy flotte ting..om man ikke får gjengitt det ordentlig på bilde..!
  jeg har i allefall mange oppsydde ting som jeg ikke har fått tatt gode nok bilde av, og derfor blir de bare liggende..
  ha en flott dag!!

  --->gunnhild

  SvarSlett

Det er så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Det setter jeg stor pris på :) Tusen takk!