lørdag 15. mai 2010

Siklesmekke av gammel genser

Her om dagen hadde vi opprydding i alle klærne som har blitt for små til Henrik, og de som vi har skjønt at vi aldri kommer til å bruke. Da kom vi over genseren til Peters utslitte pysjamas fra han var liten. Jeg var beinhard på at den skulle kastes og Peter sa seg enig. Men jeg så på hele han at han egentlig ikke mente det, og syntes det var leit å kaste en genser med så gode minner i seg.

Jeg fikk selvfølgelig litt dårlig samvittighet og fisket den tynnslitte genseren opp mens Peter drev med noe annet. Og vips så fikk genseren hans nytt liv, dømt til å bli siklet på av lille Henrik.
To smekker ble det ut av det. Sydd med to forskjellige sømmer. Den første er sydd med sikksakksøm. Stoffet strakk seg og smekken ble bølgete rundt hele. Ikke så flott resultat - men absolutt til å bruke. Neste smekke gikk jeg for den falske overlocksømmen og det ble bedre. Men jeg må dytte stoffet slik at det ikke drar seg. jeg tar veldig gjerne i mot tips hvis noen vet hvordan jeg kan få det finere!
God lørdag til alle :)

9 kommentarer:

 1. Så fin smekke:-) Jeg har kjøpt slike på Elle Melle på Manglerud Senter. Dra å se på de, kanskje du får noen tips. Mye kulere med hjemmesydde enn de som man kjøper!

  SvarSlett
 2. Denne ble jo kjempe flott!!! :o)

  SvarSlett
 3. Fin smekke, og så gøy at du fikk brukt genseren med barndomsminnene! Satt faktisk med samme prosjekt igjen i går...prøver meg frem i alle retninger føler jeg. Bruker NameIt sine smekker som mal. I bunn og grunn ønsker jeg meg ny maskin jeg... Rart med det når man ikke helt får til det man vil:)

  SvarSlett
 4. Den ble kjempefin!!! Og herlig at genseren fikk nytt liv på denne måten. Redesign er gøy :)
  God helg!!

  SvarSlett
 5. Så fine smekker! Gøy at genseren kom til nytte :)

  SvarSlett
 6. Så søtt mønster da!! Så fint at du klarte redde litt:)

  SvarSlett
 7. Heldigvis kasta du ikkje genseren, utrolig søtt mønster!! :-) Sko gjerna hatt et godt råd ang. sømmen, men slite med det samma sjøl...

  SvarSlett
 8. Heisann,

  Jeg holder på med det samme her hjemme og etter å ha studert de vi har kjøpt ser jeg at det hjelper om du lager det ytterste stoffet større enn fleecen (eller hva du bruker på baksiden). Da tror jeg du slipper problemet med at det blir så bølgete og så ser det mer ut som et skjerf enn en smikke :) Men de var no uansett superfine de du har laget!!

  SvarSlett
 9. Takk for hyggelige kommentarer :) Jeg også bruker nameit som mal, synes de er helt supre. Har prøvd varianten der overstoffet er større enn fleecen, så tenkte jeg skulle gå for denne varianten denne gangen siden det forhåpentligvis snart er sommer og behover for skjerf ikke er like stor. Dessuten var det akkurat så det gikk å få smekke ut av den lille genseren. Måtte faktisk gjøre smekkene litt mindre enn jeg pleier..

  SvarSlett

Det er så hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Det setter jeg stor pris på :) Tusen takk!